Sukulent çoğaltarak mutlu olmak

Mutlu olmak için etkili bir yöntemdir, zira yaşatmak kadar güzel hissettiren başka bir duygu yok bence. Hem ben sizin için deneyerek onayladım 🙂

Sukulent bakması kolay olduğu söylenen bir kaktüs cinsi olsa da kaktüslerden daha hassaslar bence. İlk başlarda hem kurutmayı hem de çürütmeyi aynı anda başarabilen biri olarak epey üzülmüştüm ama çürümeye başlasa da sağlam kalan yaprakları mutlaka ayırın. Daha sonra bu yaprakları birkaç gün kurumaya bıraktıktan sonra toprağın üstüne bırakın. Siz fark etmeden köklenecek ve yeni bebekler çıkacaktır. Bunları da toprağın içine birazcık gömüp toprak kurudukça hafifçe ıslattığınızda kök alacaklardır.

Sukulentlerinizi eğer hava deliği olmayan porselen saksılara veya kupalara dikecekseniz en altına drenaj için çakıl taşları serip üstüne de kaktüs toprağı koymalısınız. Saksılarınızı mutlaka hava alan bir yere koyun, güneş görsün sorun değil, hatta sıcak bir yerde yaşıyorsanız balkonda bile kalabilir. Toprağı kurudukça sulayın. Ve biriyle yetinmeyin alttaki büyüyen veya kurumaya başlayan yapraklarını nazikçe yerinden çıkararak yukarıda söylediğim gibi çoğaltın. Sonra sizin de böyle bebekleriniz olsun:

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Leave a comment